Home » Крими » Маскирани пишман апаши от Разградско отвлекли не когото трябва и то заради мухлясали пари

Маскирани пишман апаши от Разградско отвлекли не когото трябва и то заради мухлясали пари

Сподели новината

Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско отвлекли грешния човек, съобщиха на брифинг в Окръжната прокуратура окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Мирослав Иванов.

Според Тодоров такава грешка се случва повече от рядко в криминалистиката, предават от БТА. Той припомни, че разследването на случая е започнало на 2 ноември, след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали били мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за с. Богданци, го изхвърлили от колата и се оттеглили в неизвестна посока. „Оказало се, че мъжът е отвлечен и пребит по погрешка, заради близо 3000 лв., които негов съселянин намерил. Парите били мухлясали и почти негодни за използване. Той е направил постъпки в банка в Разград да бъдат подменени. По някакъв начин похитителите успяват да се доберат до бордерото за подмяна на парите и решават да ги откраднат“, обясни окръжният прокурор. За да стигнат до притежателя на парите, задават на джипиеса на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово, но се оказва, че всъщност навигацията им изиграва лоша шега и ги закарва на друг адрес.

Мъжете, на възраст между 28 и 41 години, които са отвлекли и пребили 52-годишната жертва, са били с пистолети, пушка и маски. Насилствените действия спрямо пострадалия са продължили повече от част. В тежко състояние със счупена челюст и натъртвания пострадалият е настанен в разградската болница. Похитителите са направили опит да отвлекат и доведената дъщеря на потърпевшия, но момичето се барикадирало в една от стаите, обясни окръжният прокурор.

Той добави, че в резултат на съвместните действия с Областната дирекция на МВР в Разград дирекцията са установени всички „пишман извършители“ на деянието. Задържани са четирима от тях, тъй като петият се присъединил към останалите по пътя по тяхна покана.

Поставете оценка:
4

Оценка 4 от 8 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар