Home » Крими » МВР, прокуратура и кметове на спешна среща в Бургас заради мигрантите

МВР, прокуратура и кметове на спешна среща в Бургас заради мигрантите

Сподели новината

Спешна среща на прокуратура, МВР и кметове заради безпрецедентния миграционен натиск се провежда в Бургас.

Само преди ден в сърцето на града беше задържана поредната група мигранти, а преди три месеца при опит да спрат автобус с бежанци загинаха двама полицаи, съобщават от Dariknews.bg.

„Всички тези камикадзета и опасни ситуации, които се случват в града притесняват нашите жители. Ще съдействаме с технически средства, пълно съдействие на Гранична полиция със заградителни устройства на КПП-тата , продължаваме да слагаме видеонаблюдения на места, които се указват от МВР” , заяви кметът на Бургас Димитър Николов.
От МВР признаха, че миграционният натиск е безпрецедентен.
„ Миграционният натиск в момента е без аналог. Към момента имаме установени извършители от 17 различни държави. Говорим за Германия, Франция. Не само държави от източния блок, така че профилът на трафикантите се е променил”, съобщи комисар Емил Павлов – зам.-директор на ОД на МВР в Бургас.

От прокуратурата в Бургас отчетоха ръст на делата срещу трафиканти.
„Само Районната прокуратурата към настоящия момент наблюдава 380 дела , свързани с мигрантски натиск , което е отчетен ръст с 141 дела”, заяви окръжният натиск Георги Чинев.

Кметът на община Камено поиска от МВР да върне закритото през лятото РПУ, заради зачестилите граждански арести по селата в общината.

„Реагират бързо престъпните елементи , явно са разбрали, че вече нямаме полицейско присъствие и непрекъснато сменят каналите за трафик. Минаваха през Трояново, сега има нов маршрут през Желязово”, заяви за DarikNews.bg кметът на Камено Жельо Вардунски.

Кметовете поискаха и контрол на фирмите за коли под наем, след като стана ясно, че трафикантите вече наемат все по-скъпи и мощни коли, за да избягват блокадите.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар