Home » Крими » Мистериозно изчезна български криптотърговец – издирването на милионера продължава
d0bcd0b8d181d182d0b5d180d0b8d0bed0b7d0bdd0be d0b8d0b7d187d0b5d0b7d0bdd0b0 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d181d0bad0b8 d0bad180d0b8d0bfd182 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Мистериозно изчезна български криптотърговец - издирването на милионера продължава

Мистериозно изчезна български криптотърговец – издирването на милионера продължава

Полицията продължава да издирва изчезналия вчера 32-годишен Александър Алтънбашев. Той е IT специалист и търговец на криптовалути вече повече от 10 години.

От МВР до момента няма официална информация за случая. В различни медийни публикации има твърдения, че за последно Алтънбашев е видян в понеделник сутринта пред дома си от неговата сестра Теодора Алтънбашева. Малко преди 10 часа тя го е оставила в района на бизнес центъра в квартал “Младост” 4, откъдето е тръгнал към Пловдив. Часове по-късно се обадил, че пътува към Бургас, след което комуникацията с него прекъсва. Телефонът му да е изключен – според сестра му, било нещо нетипично за него, затова тя подала сигнал на телефон 112.

През последното десетилетие криптовалутите се превърнаха в част от световния финансов пейзаж. Българските потребители и бизнес също уча…

Именно пред разследващите органи тя е разказала, че видяла мъж на около 30 години да влиза в дома на брат й, съобщава NOVA. Ключ от жилището на брат й обаче имала само тя, поради което Теодора се усъмнила, че става дума за нещо нередно. Предполага се, че е търсена информация за сметки на IT експерта, както и портфейла му за криптовалути.

Отново по данни от разследването Алтънбашев в имал сметки в една от големите банки в страната, където е имал и спестявания в критптовалута. Затова се проверява и версията за отвличане.

Разпитана е и приятелката на Александър – Кристина. Тя не споделила с разследващите да има информация той да е заплашван или да има бизнес проблеми.

Александър Алтънбашев се занимава с криптовалути от 2012 г. В момента води и обучителни курсове по темата. По образование е икономист. Завършил е “Прогнозиране и планиране”, а след това и “Бизнес администрация” в УНСС. Кариерата му обаче е основно в IT сектора. Бил е системен администратор, технически съпорт в HP, а впоследствие и QA специалист.

Наричат я „криптокралицата“ и „жената, която измами света“. Тръгва от Русе, обучава се в Германия и пробива във…

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-25

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Аларма: Мними украински бежанци обират къщи в различни области на страната

От Асоциацията на българските села предупреждават, че в много области на България се разгръщат измами ...