Home » Крими » Намалиха тройно паричната гаранция на Васил Божков

Намалиха тройно паричната гаранция на Васил Божков

Паричната гаранция на бизнесмена Васил Божков е намалена от 1,5 млн. лева на 500 хил. лева. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Гаранцията е наложена по делото за организирана престъпна група, пране на пари и незаконна дейност с културни ценности. Преди точно 10 дни Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Божков във връзка с едно от делата срещу него, свързани с хазартна дейност. Решението беше взето, след като съдебният състав се съвещава повече от един час.

„Прекалено висока гаранция“

Съдът съобрази, че е налице обосновано предположение за извършване на множество и различни по своя характер престъпни деяния, които са и с висока обществена опасност. В определението си съдът е посочил, че мярката е правилно определена по своя вид, но е прекомерно висока. Още: Прокуратурата: Божков не е защитен свидетел

Причината е, че обвиняемият е под домашен арест по друго дело, което ограничава възможностите му да изпълнява в пълен обем стопанска и трудова дейност. Освен това обвиняемият има забрана за напускане на страната и върху по-голямата част от имуществото му, са наложени различни обезпечителни мерки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

С чук и секач дядо се опита да открадне жп инфраструктура в Пловдив

Заплашиха с нож 15-годишно момче на спирка в София

Направи опасна маневра и насочи пистолет: Шофьор заплаши семейство в Бургас

Обрат: Не откриха виновник за смъртта на пилота, разбил се с МиГ-29 край Шабла

Мъжът, който преби и острига жена си, не признава вината си

„Забраняваше ми всичко, посягаше на майка си и сестра си“: Проговори приятелката на прокурорския син Васил Михайлов

Мъж и 4-годишно дете загинаха след катастрофа между кола и влак на жп прелез

Отцепиха района: Мъж се барикадира в Атина

Вътрешният министър посочи рисковите области за купуване на гласове

Вътрешният министър: Има тежък мигрантски натиск на границата, МВР има нужда от техника и хора

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар