Home » Крими » Нападение срещу полицията в Нигерия

Нападение срещу полицията в Нигерия

Сподели новината

Въоръжени мъже нападнаха и запалиха полицейски участък в югоизточна Нигерия във вторник часове след посещението на вицепрезидента Йеми Осинбаджо за оценка на щетите от по-ранен нападение.

По-рано проф. Осинбахо беше посетил района, за да оцени щетите от нападението в понеделник срещу затвор и местната полицейска централа в столицата на провинция Имо, Овери.

Говорител на полицията, който потвърди нападението, заяви, че тук няма жертви на тяхна страна и не са изгубени оръжия – но при нападението са изгорени три превозни средства.

По време на посещението си във вторник проф. Осинбаджо осъди нападението над затвора, където въоръжени лица освободиха над 1800 затворници и изгориха сгради и коли .

Той изрази тъга от нападението, като предупреди, че „пътят на насилието може да доведе само до бедствие“.

В последно време имаше поредица от нападения срещу полицията, като оръжията бяха отнети от въоръжени лица.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената