Home » Крими » Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса и го били с бухалки и тръби

Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса и го били с бухалки и тръби

Сподели новината

Двама маскирани са опитали да отвлекат Мартин Божанов-Нотариуса през 2011 г., казаха от МВР и прокуратурата пред „Телеграф“. Една от версиите тогава е била, че или е опит за разчистване на сметки след сделки с имоти, или похищението е трябвало да бъде срещу откуп.

В момента една от горещите версии за разстрела на Нотариуса е, че причината се крие в конфликт от миналото му. Според друга в дъното на покушението в затворения комплекс в София са лобистки интереси в Темида. Интересното е, че през 2014 г. срещу Мартин има още едно нападение.

Той бил причакан от няколко маскирани и пребит с бухалки и тръби, след което дълго време лежал в болница. И при двата случая водещата версия била свързана с имотни измами.

Само преди ден от държавното обвинение обявиха, че срещу Божанов е имало само едно разследване. То е било за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес. Божанов не е бил привлечен като обвиняем, но разследването е било на финална фаза и предстояло повдигане на обвинение.

Стана ясно още, че той имал огромен имот в Гърция, а на името на жена му имало записана къща в луковитското село Карлуково. При обиски пък били открити документи за още десетки имоти, които Божанов фиктивно притежавал.

Сигналът за убийството на Нотариуса бил подаден от жена му Гергана около 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазарува, но се забавил дълго. Съпругата започнала да му звъни, но той не вдигал. Тя слязла на паркинга и видяла първо, че автомобилът му е там, а до него било и тялото на мъжа ѝ.

Тогава жената се обадила на тел. 112. По време на брифинга на СДВР и прокуратурата стана ясно още, че се вижда на видеокамера как Нотариуса е прострелян и пада, но не и извършителят.

По оперативни данни изстрелът е направен извън комплекса от страната на реката. Куршумът е калибър 9х19, но няма как да се определи точният вид на оръжието.

Поставете оценка:
2.8

Оценка 2.8 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар