Home » Крими » Откриха голямо количество марихуана в златаришкото село Родина

Откриха голямо количество марихуана в златаришкото село Родина

Големи количества марихуана са задържани при специализирана полицейска операция в село Родина, община Златарица. Повдигнати са обвинения на двамата мъже, които са арестувани на нарконивата.

Двамата мъже на 50 и 52 години от Велико Търново и Горна Оряховица са арестувани, докато са поливали нарконивата в стопански двор в златаришкото село Родина, уточнява БНР. Те са криминално проявени, поясни старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – Велико Търново:

„Бяха установени 256 растения с височина от два до три метра от рода на конопа. От претърсванията на въпросния имот бяха установени още пет чувала с марихуана, суха, готова за разпространение на незаконния пазар“.

Иззетата суха марихуана е над 38 килограма. Тепърва ще се прави финансова оценка на наркотика и ще се установява каналът за разпространение на дрогата. На двамата мъже са повдигнати обвинения.

„За незаконното отглеждане се предвижда наказание от две до пет години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 10 000 лева. За незаконното държане – от една до шест години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 10 000 лева“, посочи районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Предстои в понеделник в Районния съд в Елена прокуратурата да внесе искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар