Home » Крими » Откриха контрабандни бижута за над 1 млн. лева на „Капитан Андреево“

Откриха контрабандни бижута за над 1 млн. лева на „Капитан Андреево“

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха контрабандни златни и сребърни накити в тайник на автобус с турска регистрация.

На 10.07.2021 г., около 23:00 часа, на МП Капитан Андреево на път от Турция през България за Северна Македония пристига автобус с двама водачи и стюард – турски граждани, и 50 пътници.  Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митническите служители установяват, че в специално изграден тайник в пода на багажното отделение са укрити 27 пакета, съдържащи изделия от жълт и бял метал – пръстени, гривни, медальони, обици. 

Направената от вещото лице експертиза установява, че по-голяма част от накитите  от жълт метал с общо тегло 13 272.14 грама са от 14-каратово злато на стойност 1 089 505 лева. Другата част – 7905 грама, са от сребро проба 925. Задържаните бижутерийни изделия са с обща стойност 1 136 935 лева. В хода на проверката е установено, че са собственост на стюарда на автобуса.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемия турски гражданин е наложена мярка парична гаранция и забрана да напуска пределите на Република България.

БГ ОН АЙР

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената