Home » Крими » Отново пребиха шофьор на линейка в София

Отново пребиха шофьор на линейка в София

Сподели новината

Пореден случай на насилие срещу спешни медици. През изминалата седмица на територията на София е нападнат шофьор на линейка. Мъжът е пребит и е настанен в болнично заведение. Случаят е от 17 срещу 18 януари през нощта. Националният синдикат „Защита“ смята, че побоят над шофьора на линейка се прикрива.

„Въпреки обещанията на правителството, че ще бъдат предприети действия за опазването на здравето на работещите в системата, засега това се оказват само приказки, хвърлени в пространството“, припомнят от синдиката.

Освен, че лъжат работещите, имаме чувството, че се опитват да прикрият случая, защото според Наредба за установяване, разследване, регистриране и отчитане на трудовите злополуки трябваше да бъде свикана комисия за разследване на случая от страна на директора на ЦСМП – София. Оставаме с неприятното впечатление, че прикриването на такива случаи толерира извършителите, защото не виждаме никакви действия за последващото им предотвратяване, обобщават от НС „Защита“.

Писмо с позицията им е изпратено до председателя на Комисия по здравеопазване в 49-то Народно събрание, министър-председателя и министъра на здравеопазването с цел искане на спешни мерки за предотвратяването на подобен род деяния. Ако това не случи от 01.02.2024 г. започват протести против насилието над работещи в системата на Спешна помощ, предупреждават от синдиката.

Поставете оценка:




4

Оценка 4 от 10 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар