Home » Крими » Охранител, държал ученичка в квартирата си, отива на съд
d0bed185d180d0b0d0bdd0b8d182d0b5d0bb d0b4d18ad180d0b6d0b0d0bb d183d187d0b5d0bdd0b8d187d0bad0b0 d0b2 d0bad0b2d0b0d180d182d0b8d180d0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Охранител, държал ученичка в квартирата си, отива на съд

Охранител, държал ученичка в квартирата си, отива на съд

Районна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.И. за незаконно задържане на непълнолетно момиче против волята му, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Шестнадесетгодишната ученичка, която живее в Преходно жилище във Враца, се запознава в социалните мрежи с 31-годишния охранител Й. И. в края на 2020 г. Двамата започват да се виждат, но след известно време мъжът започнал да употребява алкохол и да се държи грубо с момичето, като си позволявал и физическа агресия спрямо него, се посочва в съобщението.

Ученичката търси съдействие от директора на преходното жилище, но въпреки разговорите, мъжът продължава да настоява за срещи, изпраща заплашителни съобщения по телефона. На 18 февруари 2021 г. двамата отново се срещат, посещават техен познат, а след това И.Й. не позволява тя да се прибере в жилището си. Той се държи се грубо с нея, кара ѝ се, счупва телефона ѝ, допълват от прокуратурата.

Установявайки отсъствието на ученичката, директорът на преходното жилище сигнализира полицейските органи и детето е обявено за общодържавно издирване. През следващите пет дни обвиняемият не разрешава на момичето да си тръгне, като я държи заключена в тавана, където живеел. Възползвайки се от отсъствието на обвиняемия и от забравения от него телефон, пострадалата успява да се свърже с директора на жилището и да съобщи адреса, на който се намира. На място пристигат полицейските служители, които отвеждат момичето и го предават на директора.

И.Й. е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетното лице, което продължило повече от две денонощия. Предстои съдът във Враца да насрочи заседание по делото.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-04-29

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Протест на ВМРО блокира движението през Кресненското дефиле днес, предаде БНТ. Причината за недоволството е ...