Home » Крими » Преследване след сигнал за нелегални мигранти в Монтана

Преследване след сигнал за нелегални мигранти в Монтана

Сподели новината

Преследване между полицията и шофьор, превозващ мигранти в Монтана.

Късно в четвъртък служители от граничното полицейско управление Чипровци е подаден сигнал за лек автомобил, превозващ нелегални чуждестранни граждани. Колата е собственост на 64-годишен софиянец и се движи от Враца в посока Монтана.

Той отказва да се подчини на монтанската полиция, която прави опити да го спре и продължава движението си към Видин. Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Монтана последват автомобила, който навлиза в града. Там водачът спира и тръгва да бяга, но бързо е задържан.

От колата слиза пътник, който също побягва в противоположна посока, но и той е настигнат и също е задържан.

Зад волана на превозното средство бил 27-годишен жител на Белоградчик. Пътникът, гражданин на Сирия, притежава документ за временно пребиваващ в България и е разпитан като свидетел в присъствието на преводач, пише Дарик.

По негови данни в колата е имало още три лица от сирийски произход, които са избягали преди задържането им. Автомобилът е иззет, а водачът е задържан за срок от 24 часа.

Работа продължава в РУ – Монтана. С оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар