Home » Крими » Разследването на мафиотския заговор срещу Гешев е прекратено

Разследването на мафиотския заговор срещу Гешев е прекратено

Сподели новината

Разследването, което бе започнато гръмко преди година след пресконференцията с атрактивна режисура за заговор за мафията и олигарси за сваляне на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, е прекратено от Софийска градска прокуратура без окончателен резултат. За прекратяването съобщава във „Фейсбук“ адвокат Грета Ганева, която е и част от екипа работил с Илия Златанов за правата върху асансьорния завод, цитирана от news.bg.

На 16 март 2023 Иван Гешев, Борислав Сарафов (тогава шеф на Следствието), говорителят на главния прокурор Сийка Милена, шефката на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова, шефът на ГДНП Атанас Илков и др. дадоха пресконференция с драматургия, в която се подаваха реплики за художествен прочит и с изчитане записи от разговори, информация от намерени флашки и бележки, заговор срещу главния прокурор, държавата и народа. Бяха направени и твърдения за зловредно руско влияние, както и анонсиран списък с магистрати, които са под заплаха. Брифингът беше хаотичен, въпреки нагледните материали, които бяха изчитани и излъчвани, и предварително подготвените презентации. Прокуратурата качи презентацията си и в YouTube.

Бе обявено, че самото досъдебно производство е образувано на 14 септември 2022 година след получен секретен доклад от специализирана служба.

„Помните ли онази шумна пресконференция от 16.03 миналата година на Иван Гешев, Борислав Сарафов, Сийка, Илияна Кирилова и сие, в която ни говореха за заговор срещу държавата. Шокираха ни с хаоса, в който разхвърляха имена и обвинения срещу „Къро“, „Цецо от Белград“, „Т.И.“, „Д.Г.“, разследващ журналист и пр. Е, нека ви кажа, че с постановление от 26.02.2024 г. производството, за което оповестиха, е прекратено“, пише адвокат Грета Ганева.

В разследването бе намесен и като заговорник срещу Гешев и убитият по-късно в Южна Африка Красимир Каменов – Къро. Неговото убийство обаче не би трябвало да е единствената причина за прекратяване на дело, тъй като в брифинга бяха посочени и други лица, включително журналиста Митко С. – „Цецо от Белград“, Бобоков, Тони Парфюма на „Кокорчо“, Овидиу Семенеску от Швейцария, както и лица с абревиатури ПП и ДБ.

През април 2023 г. пък стана ясно, че от това дело са отделени и други разследвания. Какво се случва с тях към момента не е известно.

„Става въпрос за организирана атака на олигарси и мафията срещу държавата и сигурността на българските граждани. Това касае националната сигурност и ДАНС трябва да отговори на тези въпроси, сигурен съм и че министър Демерджиев и МВР също ще извършат проверки“, каза тогава Иван Гешев. Освен уклончивите отговори на МВР шефа, тогава коментар направи и президентът Румен Радев.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар