Home » Крими » Семейството на Иван Белишки ще обжалва постоянния арест
d181d0b5d0bcd0b5d0b9d181d182d0b2d0bed182d0be d0bdd0b0 d0b8d0b2d0b0d0bd d0b1d0b5d0bbd0b8d188d0bad0b8 d189d0b5 d0bed0b1d0b6d0b0d0bbd0b2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Семейството на Иван Белишки ще обжалва постоянния арест

Семейството на Иван Белишки ще обжалва постоянния арест

Семейството на Иван Белишки ще обжалва постоянния арест на 4-ти май.

Иван Белишки е с постоянна мярка “задържане под стража”. Той е бил арестуван на 26 април по “неотложност” в Кюстендил, където е бил на гости със съпругата си. Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на полицаите, които са го задържали.

По време на задържането Белишки е бил съборен на земята. Клипът, който късно снощи бе разпространен в социалните мрежи, е заснет от съпругата на Иван.

Мотивът за задържането на Иван Белишки е, че при полицейска проверка по анонимен сигнал е оказал съпротива и е нанесъл лека телесна повреда на полицаите, които към момента нямат полицейски атрибути по себе си. Тримата полицаи са освидетелствани и са дали показания. Към момента от полицията няма официален коментар.

Иван Белишки запали публично руското знаме по време на първия митинг в София в подкрепа на Украйна. От тогава семейството получава серия от заплахи за саморазправа.

Арестуван е синът на кмета на Панагюрище. 22-годишният Иван Белишки е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот &–…

За заплахи от страна на Иван Белишки към жители на Сливен съобщава Климент Шопов. Преди седмица той е създал ФБ група “Съд и затвор за Иван Белишки”. За 1-ви май, когато Панагюрище ще отбележи 146-ата годишнина от Априлското въстание, Шопов организират протест, като очакват към тях да се присъединят хора от страната.

Климент Шопов съобщи, че има подозрения, че Иван Белишки е предизвикал палеж преди година. Няма официални данни за това, а разказ на местни хора.

Организаторът на протеста с дата 1-ви май Климент Шопов не отрече, че е симпатизант на “Възраждане”, но изрично заяви, че “Възраждане” няма участие в планираната проява.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-04-29

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Изровили седем трупа в гора край София

Откриха седем трупа, заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по ...