Home » Крими » Софийска градска прокуратура прекрати разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Софийска градска прокуратура прекрати разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Сподели новината

Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това съобщиха от държавното обвинение, цитирани от БНТ.

Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година, в случай на неотложност. Според първоначалната информация предния ден около 23:30 часа в Перник, е причинена средна телесна повреда на Биляна Михайлова, при условията на домашно насилие, като деянието е извършено от магистрата.

В хода на разследването са разпитани петнадесет свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и изготвена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на прокурора и съпругата му.

Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични.

Съгласно експертното заключение на Михайлова са причинени увреждания, които са окачествени като временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Травматичните увреждания са били причинени по време на възникнал скандал между съпрузите и имат характер на лека телесна повреда.

В същото време на Михайлов са причинени увреждания, който също е с лека телесна повреда.

Вещите лица отхвърлят възможността Михайлова да е била в безсъзнание.

В последващите си показания тя посочва, че съпругът ѝ не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне, тя изгубила равновесие и паднала.

По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели очевидци, които лично да са възприели случилото се.

Предвид липсата на очевидци, извън страните в конфликта, и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, както и кои от нараняванията и по отношение на кое от лицата са били причинени умишлено.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар