Home » Крими » Три за щастие? Автокрадецът Данчо Релето отново е задържан

Три за щастие? Автокрадецът Данчо Релето отново е задържан

Сподели новината

Даниел Димитров, известен като Данчо Релето, е задържан за трети път в рамките на 8 месеца за кражби на коли.

Това разясни на брифинг главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор „Престъпления, свързани с МПС“ към СДВР. Той даде подробности около спецоперацията на 5 ноември, при която бяха задържани четирима автокрадци в София.

Трима от арестуваните са известни на МВР, включително за кражби на автомобили, като единият е известен и за причиняване на катастрофа. Поне двама пък са част от активния контингент и влияят на средата за сигурност, обясни инспектор Пелтеков.

Групата е заловена в крачка, докато разглобява автомобил висок клас на около 2 години. По данни на полицията колата трябвало да бъде продадена на части. За осъществяване на престъпната дейност групата е наела хале, в което да укрива откраднатите автомобили.

Групата работи в този си състав от няколко месеца, допълни инсп. Пелтеков. При арести през април членовете били други, като към момента един от предишните участници е под домашен арест.

Четиримата задържани били разпределени – двама крадели автомобила, другите двама го разглобявали. Единият бил с добри познания по отношение на електрониката на автомобила и ел. системата, а друг е автомонтьор, обясни инспектор Пелтеков.

Служители на СДВР ги наблюдавали от няколко месеца.

По данни на полицията през 2023 година има значителен спад на кражбите на автомобили.

Поставете оценка:
2.6

Оценка 2.6 от 5 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар