Home » Крими » Условна присъда за мъжа, запалил и уринирал върху националния флаг

Условна присъда за мъжа, запалил и уринирал върху националния флаг

Условна присъда от година и десет месеца с 4-годишен изпитателен срок получи Михаил Михайлов, който запали националния ни флаг и уринира пред Съдебната палата в София. Наказанието е на Софийски градски съд на първа инстанция и може да се обжалва.

Старозагорецът, който живее в София на 29 май 2018 г. в София пред Съдебната палата запалил знамето на Република България, след това уринирал върху него и създал видео запис, разпространен в социалните мрежи. Той получи две обвинения – че е опетнил националния ни флаг и, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с особена дързост и цинизъм.

Михайлов бе задържан на 4 юни 2018 г. и остана в ареста до 14 март 2019 г. Осъден е и да заплати в полза на държавата направените по делото разноски, общо около 6200 лв. Делото бе гледано от Специализирания наказателен съд и връщано няколко пъти, а след закриването на Спецсъда бе прехвърлено на СГС, припомня 24 часа.

След тази проява, още два Михайлов уринира върху националния ни флаг – през септември 2020 г. в Стара Загора и малко по-късно – в близост до сградата на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ в София и видеозаписи бяха пуснати в социалните мрежи.

Поставете оценка:
1.4

Оценка 1.4 от 10 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар