Home » Крими » Фалшив паспорт е в основата на задържането на двойния убиец от дискотека „Соло“

Фалшив паспорт е в основата на задържането на двойния убиец от дискотека „Соло“

Сподели новината

Фалшифициран паспорт стои в основата на задържането и екстрадирането на двойния убиец от дискотека „Соло“ – Илиян Тодоров. Той е бил хванат с подправения документ на летището в Ташкент. Именно така се стига до вчерашния 1 март, когато Тодоров беше доведен у нас с полет от Мюнхен – 15 години след убийството, за което беше признат за виновен. Тодоров вече е в Пловдивския затвор, където трябва да остане доживот, съобщават от Нова телевизия.

След като Илиян Тодоров бил оправдан на първа инстанция в София, заминал за Северен Кипър. Там няколко години живеел и работил, става ясно от показанията му, дадени пред съда в Узбекистан. До задържането му се стига, след като е хванат с фалшифициран паспорт на летището в Ташкент. Пред съда в Узбекистан казва, че случайно намерил паспорт на друг български гражданин и така сменил една от страниците му със своята. Вчера на борда на самолета Тодоров запази мълчание.

През 2013 г. Тодоров пусна видеообръщение до тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, в което твърдеше, че убиецът от „Соло” е друг и е на свобода.

„Видях физическия убиец на метри от мен, защото погледите ни се срещнаха, нямам детайлна информация за него, каквато се оказа, че той има за мен. Защото заплахите започнаха няколко часа след това, те започнаха в следствения арест, продължиха и в Софийския затвор”, твърдеше Илиян Тодоров тогава.

Сега той ще лежи доживот в Пловдивския затвор. „Следва да търпи наказанието си „доживотен затвор” в затвора в Пловдив, тъй като последната му адресната регистрация е на територията на Пловдив”, заяви Христо Кръстев – заместник градски прокурор на София.

По закон той не може да иска условно предсрочно освобождаване от затвора. „Условно предсрочно освобождаване може да се иска само за наказание „лишаване от свобода”. За доживотен затвор не може да се иска условно предсрочно освобождаване, но може да бъде променен на 30 години”, заяви прокурор Христо Кръстев.

Датата 1 март се оказва ключова за Тодоров. На 1 март 2010 г. е внесен обвинителният акт срещу него. На същата дата, 13-години по-късно, е задържан в Узбекистан, а вчера беше екстрадиран у нас.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар