Home » България » Шофьор на рейс заспа зад волана

Шофьор на рейс заспа зад волана

Сподели новината

Кошмарно нощно пътуване от Слънчев бряг до София с автобус на фирмата ”Юнион Ивкони” застраши живота на близо 50 пътници. Шофьорът заспивал на волана и на два пъти автобусът тръгвал към мантинелата. Наш колега журналист е сред потърпевшите. От фирмата превозвач съобщиха, че шофьорът е уволнен и се извиниха на пътниците, съобщи БНТ.

Елеонора Христозова e един от пътниците в кошмарния автобус в сряда вечерта.

„Най-кошмарният момент за мен беше когато за втори път автобусът залитна към мантинелата в дясно. Защото, докато първият път викахме:“Ей шофьорът, внимавай!, то вторият път настана такава паника, всички крещяха истерично да спре веднага на първата бензиностанция, а той отказваше да спре“, разказа Елеонора Христозова.
Все пак спрял за кратко на бензиностанция, където младо семейство предпочело да слезе и да търси друг начин за прибиране в София.

Според Елеонора Христозова шофьорът бил крайно уморен, но отказал по-дълга почивка и продължил към столицата в условията на проливен дъжд. Валери Георгиев е друг пътник от автобуса, който седнал до шофьора и му говорил през цялото време, за да не заспи отново.

„Въпреки това той пак на моменти започваше да губи контрол. Аз бях доста уплашен, виждайки това, но каквото можахме направихме и някак си се добрахме до София“, сподели Валери Георгиев.

„Аз, ако не бях в шок, можеше да се сетя да звънна на телефон 112, да викна полиция, ДАИ, да го проверят, тук на автогарата в 12:30 през нощта, когато пристигнахме – какви документи има, как е пътувал, как е спал“, заяви Елеонора Христозова.
Същият автобус, със същия шофьор тръгва отново в 5:30 сутринта обратно към Слънчев бряг. Елеонора е документирала и този факт. Втори шофьор, каквото е изискването по закон в автобуса не е имало, твърдят пътниците. Въпреки че по документи, според фирмата превозвач „Юнион Ивкони“, не е така. Проверка показала, че на връщане шофьорите са били двама.

„Същият автобус е бил проверен на следващата сутрин, като след Стара Загора, по време на проверката, автобусът е управляван от друг водач, различен от този, който е пътувал от София, тоест той не е изкарал целия курс до морето“, коментира Георги Атанасов, управител на“Юнион Ивкони“ ООД.


Шофьорът на автобуса е уволнен, но, според управителя на „Юнион Ивкони“, още утре той ще започне работа в друга фирма.

„Не мога да кажа, че сигналът на дамата е неоснователен, тъй като се стараем да бъдем в полза на нашите пътници, затова всички пътуващи в съответния автобус ще бъдат обезщетени“, каза още Георги Атанасов.
Това може да стане в офисите на фирмата превозвач срещу представен билет.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената