Home » Крими » Oбвиненият за убийството на Алена Щерк остава в ареста
od0b1d0b2d0b8d0bdd0b5d0bdd0b8d18fd182 d0b7d0b0 d183d0b1d0b8d0b9d181d182d0b2d0bed182d0be d0bdd0b0 d0b0d0bbd0b5d0bdd0b0 d189d0b5d180d0ba - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Oбвиненият за убийството на Алена Щерк остава в ареста

Oбвиненият за убийството на Алена Щерк остава в ареста

Според съдиите има достатъчно данни, че гражданинът на Коста Рика е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът видя и опасност той да се укрие ако излезе на свобода.

Припомняме, че Алена Щерк беше открита мъртва край Радомир със следи от удари по тялото и главата. Дни по-късно в италианския град Асколи Пичена беше задържан бившият ѝ приятел Виктор Спига, който е основен заподозрян за престъплението.

Прокуратурата повдигна обвинение на Виктор Спига, който е заподозрян за убийството на IT-специалистката Алена Щерк. Мъжът беше екс…

Адвокатите му твърдяха, че мъжът е невинен. Пътувал до Италия не за да се укрие, а по работа и имал билет отдавна. Оказа се обаче, че Спига е пътувал с автомобил, а не със самолет. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция. Той бе задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван бе и автомобилът, нает от компания за коли под наем в София.

Относно мотива за убийството, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, но това не е било предмет на разследване в първите часове на разследването. По думите на близките на Алена, Спига я е тормозил и преследвал многократно. Тя е подала няколко сигнала до органите на реда.

Какво каза следствието за убийството – четете ТУК.

ОЩЕ: Върнаха в България Виктор Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-06-23

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Аларма: Мними украински бежанци обират къщи в различни области на страната

От Асоциацията на българските села предупреждават, че в много области на България се разгръщат измами ...