Home » Наука и технологии » Автономен Hyundai получи шофьорска книжка (ВИДЕО)

Автономен Hyundai получи шофьорска книжка (ВИДЕО)

Сподели новината

Според проучвания значителна5 част от американците изразяват опасения относно автономните превозни средства, като 66% от тях се страхуват, 25% се чувстват несигурни, а само 9% изразяват доверие в роботизираните автомобили. В стремежа си да засили общественото доверие в автономните технологии Hyundai проведе забележителен тест за управление на своя самоуправляващ се Ioniq 5 в Лас Вегас.

Тестът наподобява в голяма степен стандартния шофьорски изпит, на който се подлагат човешките шофьори, за да получат свидетелство за управление на МПС, като истински изпитващ от DMV в Невада оценяваше представянето на автомобила от седалката на пътника. Изпитващият, Кандис Джоунс, може да се похвали с 25-годишен опит като сертифициран от DMV изпитващ за шофиране, който има прословутия нисък процент на успеваемост – едва 16%.

[embedded content]

Джоунс провери спазването на нормите за шофиране от Ioniq 5 Robotaxi, включително управлението на скоростта, смяната на лентата, пълното спиране, левите завои, поддържането на лентата и времето за реакция. Въпреки строгите си стандарти Джоунс беше впечатлена от представянето на Ioniq 5 и в крайна сметка го сметна за достоен да премине успешно изпита.

Въпреки че този тест няма официално значение, тъй като автономните превозни средства не придобиват индивидуални лицензи, той служи като потенциален стимул за повишаване на доверието на онези, които се притесняват от автономните технологии. През последните години репутацията на автономната технология се сблъска с предизвикателства поради докладвани проблеми със системите за подпомагане на водача от ниво 2 и неуспехите на някои проекти за автономни превозни средства.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар