Home » Наука и технологии » Алкохол за богати геймъри
d0b0d0bbd0bad0bed185d0bed0bb d0b7d0b0 d0b1d0bed0b3d0b0d182d0b8 d0b3d0b5d0b9d0bcd18ad180d0b8 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Алкохол за богати геймъри

Алкохол за богати геймъри

Като цяло, както на японския, така и на световния пазар има много различни продукти, насочени предимно към геймърите. Освен строго профилираните високотехнологични джаджи, това са безкраен избор от енергийни напитки, различни закуски и дори различни сокове, газирани напитки и т.н.

Но в Япония тези неща са особено силно изразени. В Страната на изгряващото слънце има цяла индустрия, която е изградена основно около любителите на видеоигрите. Има специализирани магазини, тематични кафенета и дори хотели за геймъри. Така че появата на спиртна напитка за геймъри беше само въпрос на време.

Базираната в Токио компания SakeBottlers стартира кампания за групово финансиране с цел да бъдат събрани един милион йени. В евроейска валута това се равнява малко повече от 7 000 евро.

Толкова малката (по стандартите на Япония) сума беше събрана за период от само три часа след старта. В същото време остава почти месец до края на кампанията, но сега се знае със сигурност, че сакето за геймъри наистина ще влезе в продажба.

Комплектът ще струва 7 500 йени (55 евро) и ще се състои от две малки бутилки от по 180 милилитра. Все още не е известно дали гейминг сакето по някакъв начин ще се различава от обичайната японска спиртна напитка по отношение на вкуса.

Но дори и сега можем да кажем със сигурност, че в магазините с тематични принадлежности за геймъри, това саке ще се превърне в хит. Единственият проблем за геймърите е, че новата специализирана напитка не е никак евтина.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-15

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

В Германия хващат нарушителите със смартфон зад волана с нова технология (ВИДЕО)

Нова система от камери ще се опита да се справи с един от най-модерните и ...