Home » Наука и технологии » Без електрически тротинетки в градския транспорт

Без електрически тротинетки в градския транспорт

Сподели новината

Мадрид и други испански градове следват примера на Барселона в ограничаването на използването на електрически скутери в обществения транспорт след възникнал пожар във влак. Това съобщава Elektrek.

Пожарът е причинен от неизправни батерии на електрическия скутер, което представлява заплаха за здравето на пътниците. В резултат на това Мадрид реши да забрани електрическите скутери в обществения транспорт, включително автобусите и метрото, докато Лондон ги забрани в целия обществен транспорт.

Подобни ограничения са често срещани и в други градове, като Хамбург и Севиля поради опасност от пожар и експлозия поради неизправни батерии на електрическите скутери. В Барселона и Лондон има глоби за нарушаване на тези ограничения. Френската столица Париж напълно забрани наемането на електрически скутери заради подобни проблеми с електрическите батерии.

За да се намали рискът от пожари и експлозии на електрически превозни средства, експертите препоръчват да не купувате електрически скутери на нерегулирани пазари, а да избирате сертифицирани устройства с безопасни батерии. Също така си струва да следвате инструкциите на производителя за зареждане и използване на електрически скутери.

Поставете оценка:
4

Оценка 4 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар