Home » Наука и технологии » Вместо електрическа кола Apple реши да прави домашни роботи (ВИДЕО)

Вместо електрическа кола Apple реши да прави домашни роботи (ВИДЕО)

Сподели новината

Журналистът Марк Гурман, известен с интереса си към продуктите на Apple, каза, че компанията проучва възможността за навлизане на пазара на персонална роботика, което трябва да бъде нов мащабен проект след отменената разработка на електрически автомобил. Източниците на Гурман са пожелали да останат анонимни, позовавайки се на „секретността“ на проекта.

Компанията иска да създаде автономен робот, който може да върши домакинска работа, като миене на чинии, и да следва потребителя. Това обаче ще изисква решаване на сложни инженерни проблеми, а това ще отнеме години. Според източници, Apple вече е разработила усъвършенствано настолно роботизирано устройство, но все още не е известно дали някой от тези проекти ще влезе в масово производство. Аснто е обаче, че Apple търси нови източници на доходи.

Навлизането на пазара на персонална роботика ще позволи на Apple да заеме силна позиция в домовете на хората по света и да се възползва от собствените си разработки в областта на изкуствения интелект. Както отбелязват медиите, компанията сега има остра нужда от разработване на нови пазари поради натиск от страна на акционерите. Последните се притесняват от невъзможността да намерят нови източници на доходи – настоящите продукти вече не осигуряват ръст на приходите. В продължение на няколко години Apple планираше да разработи нов пазар със собствен електрически автомобил, но проектът за създаването му беше затворен през февруари.

Източници от Apple твърдят, че роботизиран интелигентен дисплей се разработва от няколко години, но ръководството не е сигурно дали изобщо си струва да се развива тази посока. Една възможност за такова устройство може да бъде да имитира движенията на главата на човек – като кимане – по време на FaceTime разговор. Компанията обаче се съмнява, че хората ще са готови да платят огромни суми пари за подобно устройство. Освен това по време на процеса на разработка възникнаха технически проблеми.

Apple няма да е първата компания, която ще се опита да навлезе на пазара на домашни роботи. През 2021 г. Amazon представи домашния робот Astro на цена от 1 600 долара. Компанията не бърза да увеличава производството си и затова устройството остава нишов продукт. Миналата година Amazon представи бизнес версия на робота за работа като охранител.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар