in

Всеки може да заблуди скенер за пръстови отпечатъци (ВИДЕО)

В днешно време все повече приложения и устройства използват скенер за пръстови отпечатъци, за да идентифицират собственика. Експерти в бранша обаче неведнъж са доказвали, че подобна защита е достатъчно слаба, за да могат нападателите лесно да я заобиколят.

Сега, още едно доказателство за уязвимостта на защитата, осигурена от скенерите за пръстови отпечатъци, беше демонстрирано от специалисти от Kraken Security Labs, които показаха метод за хакване на системата с помощта на ацетатно фолио и лепило. Консумативите са на цена около $5.

Трябва да се отбележи и фактът, че освен лепило и филм за хакването, ще ви трябва лазерен принтер, смартфон, за да направите снимка и умения за работа с Photoshop. Видео, демонстриращо как да хакнете iPad, MacBook Pro и хардуерен портфейл за криптовалута, е публикувано в YouTube канала на Kraken Bitcoin Exchange.

Техниката е доста проста. Първо, трябва да направите снимка на пръстовия отпечатък на потребителя, оставен на всяко място, достъпно за нападателя. След това снимката се обработва във Photoshop (за да се увеличи контраста). Следващата стъпка е отпечатването върху ацетатен лист с помощта на лазерен принтер, който ще създаде триизмерно изображение на пръстовия отпечатък.

След това се прави оформление за печат по стандартния метод с лепило. Експертите отбелязват, че по време на експеримента повечето устройства със защита на пръстови отпечатъци са били хакнати. По-рано, през април 2020 г., подобен експеримент на Cisco Talos показа 80% ефективност на хакване на скенери за пръсти, използващи същата техника.

What do you think?

11 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

Политиците не искат да видят “голата истина”: Виктор Божинов и Захари Карабашлиев пред “Дневник”

Политиците не искат да видят “голата истина”: Виктор Божинов и Захари Карабашлиев пред “Дневник”

Ето коя държава измести САЩ като най-богата в света

Ето коя държава измести САЩ като най-богата в света