Home » Наука и технологии » Колан с изкуствен интелект (ВИДЕО)

Колан с изкуствен интелект (ВИДЕО)

Сподели новината

Хонконгската компания AI Guided представи колана GUIDi, предназначен да се превърне в модерна алтернатива на традиционния бастун за незрящи. Вградената в нея камера и електроника анализират околната среда, предупреждавайки потребителя за възможни сблъсъци.

GUIDi е устройство за носене на колан, което се състои от преден модул с двойна камера, заден микропроцесор/електронен модул и четири блока за хаптична обратна връзка. Докато потребителят върви, две 8-мегапикселови камери анализират околната среда, а изкуствен интерект AI оценява видеото в реално време, откривайки и идентифицирайки статични обекти като дървета, пътни знаци, кофи за боклук и всичко, което може да се счита за препятствие.

GUIDi реагира чрез безшумно активиране на подходящи единици за хаптична обратна връзка, като вибрира, за да предупреди потребителя за препятствие в избраната от него посока. За разлика от бастуна, обхватът на това устройство достига 5 метра, но може да се регулира при желание.

С помощта на собствено мобилно приложение за смартфон, свързано чрез Bluetooth, потребителят може да посочи дестинацията, до която GUIDi ще го насочи. Вградената в колана батерия издържа 10 часа. В същото време на самия колан копчетата са маркирани със символи от Брайловата азбука.

[embedded content]

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар