Home » Наука и технологии » НАСА показа вътрешността на космическия кораб Orion, на който астронавтите ще летят около Луната

НАСА показа вътрешността на космическия кораб Orion, на който астронавтите ще летят около Луната

Сподели новината

Националното управление по аеронавтика и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) публикува снимки на космическия кораб Orion, на който група астронавти ще летят около Луната като част от мисията Artemis 2, планирана за 2025 г. По-късно Orion ще бъде използван и за доставяне на екипаж от астронавти на повърхността на земния спътник. В момента специалистите на НАСА завършват работата по интериора на Orion в Космическия център Кенеди във Флорида. Успоредно с това инженерите на отдела монтират защитни панели на корпуса и подготвят кораба за вакуумни тестове, които ще се проведат тази пролет.

НАСА показа вътрешността на космическия кораб Orion, на който астронавтите ще летят около Луната

През 2022 г., като част от мисията Artemis 1, космическият кораб Orion прелетя безпилотен около Луната и се върна на Земята. Следващият етап от програмата ще бъде мисията Artemis 2, когато четирима астронавти ще летят около спътника на нашата планета. Ако не настъпят промени, екипажът на мисията Artemis 2 ще включва астронавтите на НАСА Рийд Уайзман като командир, Виктор Глоувър като пилот (ще бъде първият чернокож човек, който излиза извън ниската околоземна орбита), Кристина Кох като специалист по мисията (става първата жена, надхвърлила ниската околоземна орбита), и астронавтът на Канадската космическа агенция Джереми Хансен като втори специалист.

НАСА показа вътрешността на космическия кораб Orion, на който астронавтите ще летят около Луната

Квартетът ще бъде първият екипаж на космическия кораб Orion, който вече два пъти излиза в космоса, но и в двата случая на борда нямаше хора или животоподдържащи системи. Самата мисия Artemis 2 ще бъде следващата стъпка към реализацията на американската лунна програма Artemis, една от целите на която е кацане на хора на повърхността на Луната. Доставката на астронавти на Луната трябва да се осъществи като част от мисията Artemis 3, която според настоящите оценки може да бъде осъществена не по-рано от 2026 г. Лунната програма на САЩ включва и изграждането на база на южния полюс на сателита.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар