Home » Наука и технологии » Нов вид самолет с крила, които се въртят за излитане и кацане

Нов вид самолет с крила, които се въртят за излитане и кацане

Сподели новината

Инженерите на Sikorsky създадоха уникален дизайн за хибриден самолет, при който крилата, а корпусите на двигателя, се завъртат за кацане и издигане. Масата на демонстратора е 4 тона. Той се задвижва от хибриден силов тракт с 1.2 MW турбина.

Обявеният автономен полет достига 575 мили (926 км). Самолетът е един от трите представителя на новото семейство хибридни самолети Sikorsky (HEX/VTOL). Първият проект е на обикновен хеликоптер. Вторият е квадрокоптер, о третият е въпросното устройство с въртящи се крила, задвижвани от два електрически мотора.

Пилотирането на всяко от трите устройства може да се извършва както ръчно от пилота, така и в автоматичен режим. Тази способност е в основата на проектите и всъщност ще бъде продължение на развитието на програмата MATRIX на Lockheed Martin, която осигурява безпилотен контрол на почти всеки самолет.

Разработчиците вярват, че напълно въртящото се крило ще осигури по-голяма надеждност, отколкото просто ротационните двигатели. И това не е спекулация. „Високата степен на аварии на конвертоплана Bell Boeing V-22 Osprey с въртящи се гондоли на двигателя, наречен зад кулисите „вдовецът“, ни кара да се отнасяме предпазливо към подобни схеми и да предложим нещо различно“, казват от компанията.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар