Home » Наука и технологии » Пиенето на енергийни напитки и кафе по време на шофиране е безполезно

Пиенето на енергийни напитки и кафе по време на шофиране е безполезно

Сподели новината

Често уморените шофьори започват да се опитват да се ободрят приемайки енергийни напитки и кафе по време на шофиране. Трябва обаче да знаете, че що се отнася до енергийните напитки, то болшинството от тях са сладки.

А сладкото съдържа в себе си т.нар. бързи въглехидрати, които стимулират нервната система и дават ободряващ ефект. Но той трае само 3-5 минути. Сладките напитки бързо подкисляват вътрешната среда на организма и в резултат на това мозъкът започва да работи по-бавно.

Кафето и енергийните напитки съдържат в себе си кофеин, който е доказано, че ободрява организма. Това обаче също не е точно така, като в много случаи тези напитки имат същия, противоположен ефект. Въпреки, че съдържат много кофеин, те осигуряват само краткотраен емоционален тласък.

Поради честата консумация на енергийни напитки и кафе тялото свиква да бъде изкуствено стимулирано и с течение на времето престава да произвежда достатъчно невротрансмитери и хормони, за да поддържа жизнеността на организма.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар