Home » Наука и технологии » Подобен на пиле робот издържа и на човешко насилие (ВИДЕО)

Подобен на пиле робот издържа и на човешко насилие (ВИДЕО)

Сподели новината

Китайският стартъп LimX Dynamics доказа способността на роботите бързо да реагират на всякакви извънредни ситуации и уверено да се движат по труден терен. Дизайнът се основава на самообучаващ се модел и способността му да реагира на външни опасности, включително движещи се обекти или неравен терен.

LimX Dynamics използва отделен модел за обучение на алгоритми за изкуствен интелект. В нов тест компанията качи робота P1 на планината Тангланг в Шанхай. Специалистите тестват способността на системата да се ориентира в непозната среда с неравен терен.

Тестването изисква P1 постоянно да е наясно с обектите около себе си и след това да подава информация към система за обучение за подсилване. Роботът уверено се изкачва по тревисти хълмове, като възстановява походката си след препъване. P1 дори успява да остане стабилен след многократни удари по крайниците му с пръчка.

Обучението с подсилване използва награди или наказания, за да позволи на ИИ да взема автономни решения. Такива алгоритми се различават от класическите системи с изкуствен интелект по това, че се основават на автономно обучение.

Стартъпът сега има за цел да приложи подобна технология към своя хуманоиден робот CL-1, който може да обработва данни от стълби и други обекти, преди успешно да ги премине. Повече за иновацията, вижте във видеото.

[embedded content]

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар