Home » Наука и технологии » Първата фабрика на ZF с нулеви емисии вече работи

Първата фабрика на ZF с нулеви емисии вече работи

Сподели новината

Първият завод на ZF с нулеви вредни емисии беше открит наскоро в чешкия град Клащерец над Охри. Предприятието, което е част от направление Electrified Powertrain Technology, беше реконструирано за по-малко от година и половина. Днес тук работят около 700 души, произвеждащи силова електроника за електрически превозни средства.

Заводът използва активно слънчева енергия (3 400 панела на покрива), която покрива до 20% от всички нужди. Що се отнася до закупената електроенергия, тя също е от възобновяеми енергийни източници. Вместо отопление на газ се използват термопомпи.

Обърнете внимание, че ZF си е поставила цел да постигане на климатична неутралност в цялата верига на производство до 2040 г. Заради това компанията започна да модернизира своите предприятия по целия свят.

Например заводът в Орагадам (Индия), където се произвеждат шасита и електрически компоненти, включително компресори за камиони, също се планира да бъде преобразуван към 100% възобновяеми енергийни източници.

Тук вече е инсталирана пикова слънчева електроцентрала с мощност 450 kW. Освен това се използва система за събиране и повторно използване на дъждовна вода, което ще направи предприятието неутрално по отношение на водата до 2025 г.

ZF също така планира да инвестира 500 милиона долара в завода Gray Cart (САЩ), който произвежда компоненти за двигатели с вътрешно горене и за електрическа мобилност, включително 8-степенна автоматична скоростна кутия за plug-in хибриди – 8HP Gen4 PHEV.

Друга новост, свързана с компанията е обявената технологията за „интелигентен предпазен колан“ на ZF Passive Safety Systems. Благодарение на многостепенния ограничител на натоварването (MSLL), коланите ще могат да се адаптират към размера и теглото на човека. Всичко това ще позволи на производителите на автомобили да изпълнят изискванията на NCAP 2030.

Поставете оценка:
2.9

Оценка 2.9 от 8 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар