Home » Наука и технологии » Руските кораби стават „невидими“

Руските кораби стават „невидими“

Сподели новината

Криловският държавен научен център (KGSC) разработва метаматериали, които ще направят корабите на руския флот невидими за специалицираното оборудване за откриване. Както обясни Валерий Половинкин, научен директор на KGSC, изучени са всички физически полета и начини за намаляване на техните показатели.

„Сега Криловският център е съсредоточил вниманието си предимно върху изучаването на тези области и средствата за намаляване на техните показатели. Най-радикалното решение е свързано със създаването на така наречените метаматериали или интелигентни материали, с които всеки сигнал за откриване – местоположение, оптика – се „огъва“ в пространството и обектът отива по-далеч, без да бъде отразен“, цитира ТАСС думите на Половинкин.

„В момента, включително събитията от войната, показват, че независимо от вида на оръжията, уязвимостта на обекта се определя от физическите полета на това, което наричаме горно полукълбо. Това са електромагнитни, електрически, оптични, локационни полета“, казва още научният директор на KGSC.

Поставете оценка:
3.4

Оценка 3.4 от 44 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар