Home » Наука и технологии » Руски експерт обясни защо устройството, отговорно за катастрофата на Луна 25, не е тествано в космоса

Руски експерт обясни защо устройството, отговорно за катастрофата на Луна 25, не е тествано в космоса

Иван Моисеев, ръководител на Института за космическа политика, потвърди, че неизправност на устройството Bius-L се счита за основна версия за причината за катастрофата на станцията Луна-25.

Това устройство отговаря за измерването на ориентацията и ускорението на станцията по време на полет. Според Моисеев проблемите може да са възникнали от неправилно работеща верига за изключване или от ускорител.

Моисеев уточни още, че инструментите на станцията не са тествани в космоса и това е необичайна практика. Той подчерта, че въпреки изявленията на Роскосмос, пускането на нова станция все още не е утвърдено документално и няма финансиране.

Лунната мисия Luna 25 стартира през август 2023 г., но контактът със станцията беше изгубен малко след изстрелването.

Според ръководителя на Роскосмос Юрий Борисов причината за сблъсъка на станцията с повърхността на Луната е прекомерното време на работа на двигателя на Луна-25 по време на прехода към ленна орбита.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар