Home » Наука и технологии » Смартчасовниците на Apple имат проблем с „призрачно докосване“

Смартчасовниците на Apple имат проблем с „призрачно докосване“

Сподели новината

Някои потребители на смарт часовниците Apple Watch 9 и Apple Watch Ultra 2 са се сблъскали с проблема с „призрачните“ докосвания, когато екранът се активира спонтанно, без да го докосвате, и изображението започва да „скача“, което затруднява въвеждането на парола и може да доведе до случайно телефонно обаждане.

Apple изпрати информация до оторизираните служби, заявявайки, че е „наясно“ и „разследва“ проблема. „Някои клиенти може да съобщят, че техните Apple Watch Series 9 или Apple Watch Ultra 2 изпитват фалшиви докосвания на дисплея“, казва Apple в бележка, прегледана от MacRumors.

В резултат на това Apple инструктира оторизираните сервизни техници да не сменят засегнатите модели Apple Watch, докато тече разследването, и също така препоръча на клиентите, които имат този проблем, да рестартират принудително своя Apple Watch, като задържат Digital Crown и страничния бутон за поне 10 секунди докато се появи логото на Apple.

Apple също помоли техниците да информират клиентите, че компанията скоро ще пусне софтуерна актуализация, която ще разреши проблема. Умните часовници Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2 бяха пуснати в продажба през септември 2023 г. Apple не разкрива мащаба на проблема и не посочва възможна времева рамка за разрешаването му. Също така не е ясно дали проблемът е свързан с хардуера на смарт часовника.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар