Home » Наука и технологии » Изтекоха близо 500 милиона мобилни номера от WhatsApp, България също е в списъка

Изтекоха близо 500 милиона мобилни номера от WhatsApp, България също е в списъка

Сподели новината

Неизвестни към момента хакери са се сдобили с телефонните номера на близо 500 милиона потребители на WhatsApp от целия свят. Според информацията, засегнатите са от 84 различни държави, включително и България. Към момента няма начин чрез който да се провери дали и вашият номер е попаднал в изтичането на данни.

От WhatsApp все още не са излезли с официална информация за случая, но се знае, че са засегнати около 430 хиляди номера регистрирани в България. Изтеклите данни са главно на хора от Египет – около 45 милиона, САЩ около 32 милиона, Италия около 29 милиона, Саудитска Арабия, Франция, Турция, Русия и Великобритания.

Съдейки по предишни твърдения на Meta, данните не би трябвало да са опасни или да предоставят на хакерите достъп до приложението и кореспонденцията на потребителите.

Поставете оценка:

3.3

Оценка 3.3 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.