Home » Наука и технологии » Нов чип на Samsung се очаква да бъде готов през 2023 г

Нов чип на Samsung се очаква да бъде готов през 2023 г

Сподели новината

Съобщава се, че Samsung разработва персонализиран процесор за своите флагмански смартфони , но чипът няма да бъде готов до 2023 г. Докладът идва няколко седмици след като Рох Тае-Мун, президент на MX Business Division на Samsung Electronics, обяви това на среща. Отговаряйки на въпрос от служител на компанията относно плановете на Samsung да разреши споровете около нейната услуга за оптимизация на игрите (GOS), Рох каза, че компанията планира да го поправи, като създаде свой собствен мобилен чип, който ще бъде уникален за устройствата на Galaxy.

Коментарът дойде след огромна полемика, включваща услугата за оптимизиране на игрите (GOS) на Samsung, която забавяше смартфоните и таблетите, уж за да предотврати прегряването им. GOS обаче се активираше само докато се изпълняваха обикновени приложения и игри, а не докато се изпълняваха приложения за сравнителен анализ.

Това позволи на устройствата да постигат високи резултати в бенчмарковете, въпреки че на устройствата никога не е било позволено да работят с върховите си способности в реални условия. В крайна сметка Samsung пусна актуализация, която позволи на потребителите да деактивират противоречивата система. Дотогава обаче щетите бяха нанесени и Galaxy S22 серията на Samsung, както и Galaxy Tab S8 гамата, бяха забранени от Geekbench за манипулиране на резултатите от сравнителния тест.

Съобщава се, че Samsung се стреми да подражава на Apple, Huawei и други водещи доставчици на смартфони, като проектира свой собствен персонализиран мобилен процесор за своите флагмански смартфони. Компанията вече произвежда процесори с марка Exynos, които захранват много от нейните смартфони на световните пазари, но според съобщенията новият чип ще бъде ексклузивен за устройства на Samsung от високия клас и може да замени чиповете Qualcomm и MediaTek, намиращи се в настоящите смартфони на компанията.

Нов чип на Samsung се очаква да бъде готов през 2023 г

Купувачите обаче ще трябва да изчакат няколко години, за да закупят смартфони, захранвани от новия чип. Според източници, Samsung има за цел да завърши дизайна на чипа до 2023 г., преди да го използва в нови смартфони от 2025 г.

Samsung реши да разработи свой собствен процесор за приложения след „усещане на криза“ в своите отдели за решения за устройства (DS) и мобилно изживяване (MX). Докато първият произвежда процесорите Exynos на компанията и е под натиск да подобри своя дял на световния пазар, вторият произвежда смартфоните и иска да разшири пазарния си дял в премиум сегмента.

Според Counterpoint Research , в момента Samsung е най-големият производител на смартфони в световен мащаб с 23 процента пазарен дял през първото тримесечие на 2022 г. Apple е на второ място с 18 процента пазарен дял. В същото време китайските доставчици на смартфони Xiaomi , Oppo и Vivo завършват първите пет с съответно 12%, 9% и 8% пазарен дял.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.