Home » Наука и технологии » Apple започна разпространението на най-важния си ъпдейт от години

Apple започна разпространението на най-важния си ъпдейт от години

Сподели новината

Apple започна разпространението на iOS 17.4 и iPadOS 17.4 – важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и различни други промени, изисквани от DMA, въпреки че е важно да се отбележи, че тези функции, свързани с DMA, ще бъдат достъпни само в рамките на ЕС.

Една от забележителните промени е, че всеки браузър, различен от Safari на Apple, вече може да използва всеки предпочитан от разработчиците му енджин за визуализация, като се премахва предишното изискване за използване на WebKit на Apple. Освен това при стартиране на Safari след инсталиране на тази актуализация потребителите ще се сблъскат с екран за избор на браузър по подразбиране, което предоставя повече възможности за потребителите.

Потребителите на iPhone от ЕС ще се възползват и от подобрената функционалност на NFC, която позволява на алтернативни приложения за портфейли и банкиране да използват технологията NFC, като вече не ограничава потребителите единствено до Apple Pay.

Освен тези специфични за ЕС актуализации, iOS 17.4 и iPadOS 17.4 въвеждат автоматична транскрипция на подкастове (налична на английски, испански, френски и немски език), както и нови емотикони като гъба, феникс, липа, скъсана верига и клатещи се глави. Освен това актуализацията отстранява две уязвимости в сигурността, за които се съобщава, че са били използвани.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар