Home » Наука и технологии » Apple патентова сгъваем дисплей

Apple патентова сгъваем дисплей

Сподели новината

Apple наскоро придоби патент за сгъваем дисплей, което може да проправи пътя за пускането на сгъваеми iPhone или iPad в бъдеще. Както се съобщава от Patently Apple, този иновативен дизайн на дисплея включва изтъняване на дисплея в зоната на сгъване с помощта на химическа обработка и използване на различни материали за поддържане на гладкост по време на процеса на сгъване.

Доклади от вътрешни за индустрията лица в Корея сочат, че пускането на пазара през 2026 г. може да е в рамките на възможното, което противоречи на по-ранните твърдения на Минг-Чи Куо, който предложи първият продукт на Apple със сгъваем екран да бъде 20,3-инчов MacBook, предвиден за 2027 г.

Според патента на Apple вдлъбнатините в областта на дисплея могат да бъдат намалени чрез вграждане на прозрачен покриващ слой, който припокрива панела на дисплея. В стъкления слой може да се образува продълговат жлеб или вдлъбнатина, успоредна на оста на огъване, като същевременно се припокрива с оста на огъване.

За да се подсили локално изтънената част, полимерът се отлага като течност в жлеба, получен от изтънената област, и впоследствие се втвърдява чрез UV светлина, топлина, катализатор и други техники за втвърдяване.

Патентът предлага още потенциална промяна на състава на стъклото, като натрият в стъклената повърхност може да бъде заменен с калий. Тази промяна би предизвикала компресивно напрежение в обработените повърхностни слоеве, което би повишило устойчивостта на стъклото на надраскване и други форми на увреждане от износване.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар