Home » Наука и технологии » BMW инсталира водородни клетки на Toyota в своите електромобили

BMW инсталира водородни клетки на Toyota в своите електромобили

Сподели новината

BMW си партнира с Anglo Platinum и Sasol, за да разположи тестов парк от превозни средства с водородни горивни клетки в модела iX5 Hydrogen в Южна Африка. Що припомним, че м основата на този модел е популярният SUV X5.

iX5 Hydrogen е електрическа кола, но използва технология с горивни клетки вместо литиево-йонни батерии, както и използва водород като гориво. Тази система осигурява бързо зареждане с гориво само за 4 минути, а пробегът достига 504 км.

Важна характеристика на водородните горивни клетки е, че реакционният процес произвежда само електричество, топлина и водна пара. Следователно такива автомобили не произвеждат вредни емисии.

За целта обаче BMW се обърна към Toyota за горивната клетка за iX5 Hydrogen, признавайки важността на сътрудничеството за постигане на различна мобилност с нулеви емисии. Изпълнителният директор на BMW Оливер Зипсе подчерта, че към момента нито една технология не може да постигне климатично неутрална мобилност в глобален мащаб.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар