Home » Наука и технологии » Chrysler направи нещо повече от автомобил

Chrysler направи нещо повече от автомобил

Сподели новината

Електрическият концептуален автомобил Halcyon на Chrysler може автоматично да адаптира своя покрив със стъклен купол и да наклони седалките до спокойна позиция, за да подготви водача и пътниците за гледане на звездите. В същото време хед-ъп дисплеят с добавена реалност показва информация за звезди и съзвездия.

Новата електрическа концепция Halcyon на Chrysler разполага и със система за автономно шофиране от ниво 4, която може да предвиди накъде иска да се движи водачът. Заедно с това, водачът може да даде команда на електрическото превозно средство да върне волана и педалите на мястото им, когато пожелае отново да управлява колата.

Chrysler направи нещо повече от автомобил

Докато шофирате, AR дисплеят подчертава икони или точки на интерес, които можете да изберете или споделите. Веднъж избрана крайна точка, електрическото превозно средство може самостоятелно да навигира до определената дестинация. Chrysler Halcyon Concept използва най-новата технология за динамично безжично захранване за безжично зареждане на електрически превозни средства в специални ленти.

Концепцията Halcyon на Chrysler използва литиево-серни EV батерии, които не съдържат никел, кобалт или манган. Това може да помогне за намаляване на емисиите на въглероден диоксид с до 60 процента в сравнение със съществуващите батерии, твърди Chrysler.

Chrysler иска да подчертае ангажимента си към околната среда, като добавя лазерно отпечатан бял велур, направен от 73% рециклирани пластмасови бутилки, към горните части на седалките и вратите. Изваяният кокпит е центриран върху прозрачен дисплей, който ви позволява да преглеждате информация в реално време, без да откъсвате очи от пътя.

Chrysler направи нещо повече от автомобил

И четирите врати на електромобила се отварят широко навън, като предните се обръщат към предната броня, а пътническите – към задната. Това гарантира по-удобно влизане в автомобила. Част от стъкления сенник се сгъва нагоре за допълнителна вентилация и увеличаване на пространството, когато водачът и пътниците влизат в електрическия автомобил. Камерите са монтирани в тънки остриета и заместват страничните огледала.

Chrysler направи нещо повече от автомобил

Поставете оценка:
2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар