Home » Наука и технологии » Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути

Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути

Сподели новината

Yadea представи мощен електрически мотоциклет, наречен Kemper, като това стана на международното изложение в Милано. Сред предимствата му са високите скорости на зареждане и редица интелигентни функции, насочени към удобството и безопасността на водача.

Yadea Kemper е оборудван с 40 kW електродвигател с централно задвижване и високоефективен IGBT контролер с ефективност до 98%. Тази комбинация позволява на Yadea да ускорява от нула до 100 км/ч само за 4.9 секунди, което е по-бързо от мотоциклет с 800-кубиков бензинов двигател. Освен това новият мотор може да се похвали с максимална скорост от 160 км/ч.

Eлектрически мотоциклет, който се зарежда само за 10 минути

Литиево-железно-фосфатната батерия с капацитет 6.4 kWh не изостава по отношение на производителността. Когато използвате ултрабързо DC зарядно устройство, мотоциклетът може да бъде зареден до 80% само за 10 минути. Моделът поддържа Type 2 и CCS Combo 2 EV конектори за зареждане.

Интелигентният асистент Yadea заслужава специално внимание, състоящ се от приложение, 7-инчов инструментален панел с TFT дисплей и 1080p видеорекордер. Приложението предлага отключване, управление, GPS проследяване, наблюдение на сигурността, както и функции против кражба.

Таблото с инструменти показва състоянието на батерията, налягането и температурата на гумите и диагностиката на мотоциклета. А DVR система осигурява запис със стабилизация на изображението и в случай на сблъсък автоматично запазва кадри преди и след него. Все още няма информация за цена или дати на пускане.

Поставете оценка:
3.9

Оценка 3.9 от 8 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар