Home » Наука и технологии » GM спира производството на автономното си такси след инциденти

GM спира производството на автономното си такси след инциденти

Сподели новината

Програмата за споделяне на пътувания Cruise на General Motors не преживя точно най-добрите няколко седмици. През последните седмици подразделението беше подложено на обстрел от страна на обществеността и регулаторните органи, като щатът Калифорния дори спря разрешението му да предлага платени пътувания без шофьор поради огромни опасения за безопасността.

Сега, като пореден удар по компанията, която се занимава с производство на роботизирани таксита, главният изпълнителен директор на Cruise Кайл Вогт е потвърдил пред работниците, че компанията майка спира производството на електрическия Cruise Origin.

Според Forbes, които са получили аудиозапис от срещата, Вогт е потвърдил производствената пауза пред персонала по време на среща на всички служители. Тази дискусия е имала за цел да обсъди как компанията ще се справи с решението на Калифорнийския департамент за моторни превозни средства да спре разрешителното за експлоатация на Cruise без шофьор.

Спирането на разрешителното стана миналия месец, след като жена беше тежко ранена от управляван от човек автомобил, а след това изхвърча пред Chevrolet Bolt EV без шофьор с марката Cruise, който я прегази. Щатските регулаторни органи твърдят, че Cruise е „представила в невярна светлина“ технологията за безопасност на своите автомобили без водач, и изразиха особена загриженост за безопасността на пешеходците. Скоро след това Cruise обяви, че спира всички операции с автомобили без шофьори в цялата страна.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар