Home » Наука и технологии » Google прекръсти изкуствения си интелект и представи платена версия

Google прекръсти изкуствения си интелект и представи платена версия

Сподели новината

Точно преди една година Google представи Bard, своя конкурент на ChatGPT, който работи с изкуствен интелект. Първоначално Bard използваше модела LaMDA, но през декември Google премина към Gemini. Сега услугата ще приеме името на модела, който я захранва. Gemini вече се задвижва от модела Gemini Pro 1.0, достъпен в над 230 държави и владеещ над 40 езика. Тази услуга е достъпна чрез уеб интерфейс.

Като чатбот Gemini взаимодейства чрез текст или глас. Въпреки това Gemini е „мултимодален“, като позволява на потребителите да въвеждат снимки или да искат генериране на изображения. Използването на Gemini е безплатно, но сега то работи и като решение от второ ниво. Google представи Gemini Advanced, задвижван от Gemini Ultra 1.0. След безплатен 2-месечен пробен период Advanced изисква абонаментна такса от 22 евро за плана Google One AI Premium, който включва 2 TB място за съхранение и други предимства на Google One Premium. Google планира скоро да интегрира Gemini в Gmail, Google Docs и други услуги. Gemini Advanced вече е налична в над 150 държави, но в момента поддържа само английски език.

В Android Gemini замества Google Assistant. Той може да бъде активиран чрез познатата гласова команда „Hey Google“ или чрез натискане на бутона за включване. Потребителите могат да поискат от Gemini да обобщава статии или да генерира надписи за снимки. Традиционните функции за гласово управление – като задаване на таймери, провеждане на разговори и управление на устройства за интелигентен дом – ще продължат да функционират чрез Gemini.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар