Home » Наука и технологии » Google пусна втора версия на Android 15

Google пусна втора версия на Android 15

Сподели новината

Наскоро Google представи втория предварителен преглед за разработчици на Android 15 след първоначалното му пускане миналия месец. Въпреки че тези предварителни версии са предназначени за разработчици с цел тестване на приложения, те предлагат поглед към предстоящите функции на операционната система преди публичното ѝ пускане в бета версия, планирано за април.

Забележително допълнение в Android 15 DP2 е интегрирането на сателитна свързаност на ниво операционна система. В него се въвеждат нови елементи на потребителския интерфейс, за да се осигури последователно потребителско изживяване в сателитните мрежи. Приложенията вече могат да откриват кога дадено устройство е свързано със сателит, което дава възможност за осведомяване за потенциални ограничения на мрежата. Освен това е интегрирана поддръжка на SMS/MMS и RCS приложения през сателитна връзка, което улеснява услугите за изпращане на съобщения в отдалечени райони.

Подчертани са и подобренията в преглеждането на PDF файлове, които позволяват на разработчиците да визуализират PDF файлове, защитени с парола, да добавят анотации и да подобрят възможностите за търсене, редактиране и селектиране. Очаква се локалното разглеждане на PDF файлове да бъде по-бързо и с по-ефективно използване на ресурсите, като актуализациите на четеца на PDF файлове се предоставят чрез системни актуализации в Google Play.

Освен това са въведени подобрения в надеждността на NFC плащанията и автоматичното превключване на езика при разпознаване на звук. Разработчиците могат да се възползват от функционалността на Android 15, за да оптимизират приложенията си за сгъваеми устройства в стил флип, което им позволява да се появяват на малкия екран на капака.

Android 15 въвежда и подобрени функции за защита на личните данни, като приложенията вече могат да откриват дали са записвани. Освен това поддръжката на стандартите за сила на звука има за цел да поддържа последователни нива на звука в различно съдържание. Режимът „Не безпокойте“ е подобрен за по-голяма персонализация, като позволява на потребителите да определят приоритети за конкретни правила и да задействат действия, като например регулиране на настройките на дисплея и затъмняване на тапета.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар