Home » Наука и технологии » Huawei пуска свой собствен заместител на Windows

Huawei пуска свой собствен заместител на Windows

Huawei, известна с иновациите си в света на технологиите, подготвя нова изненада за своите потребители. Според последните данни, компанията планира да пусне собствена версия на операционната система за компютри, която ще стане конкурент на популярния Windows.

Операционната система, известна като HarmonyOS, беше представена от Huawei през август 2019 г. Тази система е базирана на микроядро и е проектирана да работи в различни сценарии, осигурявайки безпроблемно взаимодействие между различни устройства.

Наскоро главният изпълнителен директор на Deep Hong Digital Industry Development д-р Уанг Ченглу потвърди в своя микроблог, че компютърната версия на HarmonyOS ще се появи на пазара през 2024 г.

Тази иновация може да представлява сериозно предизвикателство за настоящите лидери на пазара на операционни системи. Особено предвид опита и ресурсите на Huawei в разработката на софтуер.

Важно е обаче да се отбележи, че всичко това важи (към този момент) за китайския пазар. Малко вероятно е идеята на Huawei да може сериозно да се конкурира с такъв супер популярен гигант като Windows някъде в Европа или САЩ, но пък нищо не се знае.

Поставете оценка:
4.1

Оценка 4.1 от 18 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар