Home » Наука и технологии » iOS 18 вероятно ще изглежда по този начин

iOS 18 вероятно ще изглежда по този начин

Сподели новината

Изтичането на предполагаем ресурс за дизайна на iOS 18, за който се съобщава, че е получен от анонимен източник, представящ се за инженер на iOS, предизвика спекулации за потенциални промени в дизайна на мобилната операционна система на Apple.

Твърди се, че изтеклият шаблон за рамка на iPhone, споделен с MacRumors, е част от ресурсите за дизайн на Apple за iOS 18, чиято цел е да подпомогне разработчиците при визуалното проектиране на приложения с помощта на софтуер като Sketch и Photoshop.

Макар че автентичността на изтеклия ресурс за дизайн остава несигурна, той е в съответствие с неотдавнашните слухове, според които iOS 18 ще включва дизайн, вдъхновен от visionOS – софтуера, който захранва Vision Pro на Apple. Твърди се, че тази предполагаема визуална промяна ще въведе елементи, напомнящи на visionOS, като прозрачност и бутони със стъклени отразяващи ръбове.

Въпреки тези слухове обаче известният анализатор на Apple Марк Гурман от Bloomberg посочи, че пълното преработване на дизайна на iOS може да не е предстоящо тази година. Това повдига въпроси за степента, в която вдъхновените от visionOS елементи ще бъдат интегрирани в потребителския интерфейс на iOS 18.

Самата visionOS предизвиква сравнения с дизайна на Windows Aero на Microsoft, известен със своята полупрозрачност и естетика, наподобяваща стъкло, въведена в Windows Vista. Макар и да не са идентични, приликите подсказват потенциална посока за визуалния стил на iOS 18.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар