Home » Наука и технологии » iPhone 16 може да се завърне към стар дизайн

iPhone 16 може да се завърне към стар дизайн

Сподели новината

Предишни слухове предполагаха, че моделите от линията iPhone 16, които не са Pro, ще претърпят промяна в дизайна на задните си камери, като от два диагонални обектива ще се премине към два вертикални. Смяташе се, че тази промяна ще даде възможност за запис на пространствени видеоклипове за 3D възпроизвеждане на устройства като Vision Pro – функция, която в момента е ексклузивна за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Както съобщава MacRumors, последните прототипи на моделите iPhone 16, които не са Pro, наистина показват два задни обектива, разположени вертикално в издутина на камерата с овална форма. Тези обективи се състоят от широкоъгълен обектив и ултраширокоъгълен обектив. Забележително е, че подредбата препраща към iPhone 12 и iPhone 12 mini, които също разполагаха с две вертикално подредени камери. Въпреки това издутината на камерата на настоящия прототип наподобява тази на iPhone X, а не по-голямата издутина, която се вижда при серията iPhone 12.

Лийкърът Majin Bu наскоро сподели илюстрации на „X“, изобразяващи дизайна на задната камера за iPhone 16 и iPhone 16 Plus, което съвпада с докладите на MacRumors за тестовете на Apple. Освен това се съобщава, че най-новите прототипи разполагат с по-малък механичен бутон Action Button, подобен на този в iPhone 15 Pro, както и с чувствителен на натиск бутон Capture Button, монтиран в една равнина. Тези бутони биха могли да предлагат функционалност, като например регулиране на нивата на мащабиране и иницииране на заснемане на снимки или видеоклипове с различна степен на натиск.

Въпреки че все още има време Apple да направи корекции в дизайна, вертикалната настройка на камерата изглежда неразделна част от възможността за пространствен видеозапис на моделите iPhone 16, които не са Pro. Ето защо настоящата посока на дизайна вероятно ще остане непроменена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар