img

LG представи „невидими“ високоговорители за автомобили

/
/
/
4 Views

LG Display, един от водещите световни иноватори в технологията на дисплеите, обяви, че е разработил Thin Actuator Sound Solution, нова звукова технология за автомобили. Това иновативно решение ще бъде пуснато в продажба през първата половина на 2023 година, поставяйки началото на нова ера на автомобилните информационно-развлекателни системи.

Конвенционалните аудио високоговорители са големи по размер и маса поради компоненти като звукова намотка, конус и магнит. Вместо това звуковото решение Thin Actuator е изключително тънко и леко благодарение на технологията на LG за възбуждане на дисплей от филмов тип. Уникалната технология на компанията позволява на устройството да вибрира от панелите на дисплея и различни материали в купето на автомобила, за да достави богат, потапящ 3D звук.

Звуковото решение Thin Actuator се предлага в паспортен размер (150 мм x 90 мм) с дебелина 2.5 мм, еквивалентна на дебелината на две монети, подредени една върху друга, и тегло от 40 гр, което е само 30 процента от теглото и 10 процента от дебелината на конвенционален автомобилен високоговорител.

LG представи "невидими" високоговорители за автомобили

Компактният размер и иновативният форм-фактор му позволяват да бъде монтиран в различни части на автомобила, като арматурното табло, облицовката на тавана, колонките и подглавниците, като същевременно елиминира отклоненията в качеството на звука за пътниците вътре. Вграденият дизайн на устройството не само позволява премахването на решетките на високоговорителите, но също така подобрява ефективността на пространството, като освобождава пространството, което обикновено се заема от високоговорителите на автомобила, без да се компрометира качеството на звука.

В допълнение, LG Display елиминира използването на редкоземни елементи като неодим (Nd), които обикновено се използват в конвенционалните високоговорители, което прави високоговорителя по-щадящ околната среда. Звуковото решение Thin Actuator получи награда за иновации CES® 2023 (категория за забавление и безопасност в автомобила) от Асоциацията на потребителските технологии като признание за неговия пестящ място, иновативен дизайн, иновативен звук и екологична устойчивост.

„Преобразувахме традиционно тежък и обемист високоговорител във висококачествено „невидимо“ звуково решение, използвайки нашата модерна технология за увеличаване на пространството, дизайна и екологичността и осигуряваме ново ниво на звук, което никой не е имал преди “, казаха Йео Чун Хо, вицепрезидент и ръководител на отдела за бизнес развитие на LG Display.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

Твоят коментар