Home » Наука и технологии » Mercedes мести производството на EQS SUV в Германия?

Mercedes мести производството на EQS SUV в Германия?

Сподели новината

Mercedes EQS SUV за момента е най-големия електрически „джип“ на германската марка, а производството му започна през август месец 2022-ра в САЩ. Сега, обаче, се появиха слухове, че сглобяването на модела ще бъде преместено в Германия, като това ще се случи през втората половина на това десетилетие, разкриват от Automotive News Europe.

Причината за това е желанието на Mercedes да освободи място за електрическия наследник на GLC, който ще се произвежда в САЩ. По този начин EQS SUV ще започне да се прави в Бремен, където в момента тече производството на EQE. Заводът е оборудван с машини, които са съвместими с EVA2 платформата и поне на теория преустройството за нова поточна линия или актуализиране на настоящата, няма да е толквоа трудно.

Със старта на производството през август 2022 г. EQS SUV е първият електрически модел на марката, създаден в САЩ. САЩ е и най-важният пазар за продажби на големия SUV, който по желание се предлага и като седемместен. През настоящата година в САЩ са продадени 7086 бройки от него.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар