Home » Наука и технологии » Nissan спира някои екстри в старите си модели

Nissan спира някои екстри в старите си модели

Сподели новината

Nissan Великобритания предизвика полемика, като обяви премахването на ключови функции от някои от най-ранните си електрически автомобили, което остави собствениците разочаровани. От 1 април няколко функции за удобство ще бъдат деактивирани, което ще засегне модели като Nissan Leaf и Nissan e-NV200, произведени преди 2016 г. Сред премахнатите функции са възможността за дистанционно предварително загряване или охлаждане на автомобилите чрез приложението за телефона, както и възможността за задаване на графици за зареждане, за да се използват тарифите извън пиковия период.

Според изявлението на Nissan пред BBC решението за изключване на приложението NissanConnect EV, което улеснява тези функции, е в очакване на залеза на 2G технологията. Тези по-стари автомобили разчитат на мрежова връзка 2G, която в крайна сметка ще бъде преустановена от телекомуникационните компании до края на десетилетието. Преждевременното прекратяване на поддръжката от страна на Nissan обаче повдигна вежди, като се има предвид, че до спирането на мрежата остават още няколко години.

Засегнатите собственици изразиха разочарованието си от минималното предупреждение, предоставено от Nissan, като имейлите, уведомяващи ги за изключването, са изпратени само месец преди изпълнението. Освен това Nissan не е предоставил възможност за обновяване на хардуера, за да се запази достъпът до тези функции.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар