Home » Наука и технологии » Samsung обмисля по-евтин Z Fold 6

Samsung обмисля по-евтин Z Fold 6

Сподели новината

Нов слух от Корея предполага, че Samsung обмисля пускането на по-достъпна версия на предстоящия Galaxy Z Fold6. Макар това да не означава намаляване на цената на Fold6, то предполага добавянето на бюджетна алтернатива. Забележително е, че това би било първото начинание на Samsung за създаване на сгъваемо устройство на по-ниска цена – стратегически ход, продиктуван от желанието за подпомагане на линията Fold. Това решение е повлияно от значителния успех на линията Flip, като очакванията са, че въвеждането на по-достъпен Fold може да съживи интереса към тази конкретна категория сгъваеми устройства.

Според слуховете този ход е в съответствие с целта на Samsung да получи по-силна опора на китайския пазар, където местните играчи доминират в продажбите на сгъваеми устройства. Въпреки че се сблъсква със силна конкуренция, Samsung все още успява да поддържа двуцифрен пазарен дял в Китай за сгъваеми устройства.

Предвижда се представянето на по-достъпния Fold6 да разшири глобалния пазар на сгъваеми смартфони, като затвърди водещата позиция на Samsung в този иновативен сегмент. Потенциалното пускане на пазара обаче не е лишено от рискове, тъй като може да повлияе на цялостната рентабилност на Samsung. Освен това компанията е убедена, че по време на икономически спад търсенето може да се съсредоточи върху премиум продукти на по-високи цени. Тази перспектива може да изглежда нелогична, но Samsung очаква, че хората със значителни средства ще продължат да притежават покупателна способност дори в условията на икономически спад, докато тези с по-малко средства може да се въздържат от придобиване на телефони.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар